Yargıyı etkilemek için 'Rektör Aşkın hasta' diyorlar

Haber Giriş : 10 Aralık 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Tabip Odası, "yargıyı etkilemek için Aşkın'ın sağlık durumu ile ilgili yanıltıcı bilgiler verdiği" gerekçesiyle Başhekim Şahin hakkında suç duyurusu yaptı

Van Tabip Odası, yargıyı etkilemek amacıyla Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında tutulan Rektör Prof. Yücel Aşkın'ın sağlık durumu ile ilgili "çelişkili ve yanıltıcı" bilgiler verdiği gerekçesiyle Başhekim Hüseyin Avni Şahin hakkında suç duyurusunda bulundu. Van, Muş, Bitlis, Ağrı, Hakkari Tabip Odaları'nca temsil eden Van Tabip Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Aşkın'ın sağlığıyla ilgili kendilerine gelen bilgilerin basında çıkan haberlerle örtüşmediği, bunların "kamuoyunu yanıltmak, mahkemeyi etkilemek ve bu yolla bir kazanım elde etmeye yönelik olduğu" belirtildi. Açıklamada "Başhekim tarafından yapılan çelişkili sağlık haberleri yargıyı etkilemeye yöneliktir" denildi.

TANILAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Açıklamada, Aşkın'a konulan "Aort anevrizması" tanısının gerçeği yansıtmadığını, MR bulgularına göre mevcut durumun yüksek tansiyon hastası birçok kişide görülebileceği belirtilirken, koroner damarda "yüzde 65 darlık" şeklinde açıklanan anjiyo sonucunun da "abartılı" olduğuna dikkat çekildi. Aşkın'ın psikolojik sorunlarının da olduğundan çok farklı gösterildiği de kaydedildi. Açıklamada, yoğun bakım hastasını aile hekiminin tedavi edemeyeceğine de dikkat çekildi.

ZİYARETÇİLER NASIL GÖRÜŞÜYOR?

Hastanede yapılan açıklamalarda "Aşkın'ın hayati tehlikesinin bulunduğu"nun vurgulandığı hatırlatılarak, "Aşkın'ı bir sürü kişi ve heyet ziyaret ediyor. Ziyarette ortadan kalkan, sonra süren hayati tehlikeyi anlamakta güçlük çekiyoruz" denildi. Oda, bu gerekçelerle Başhekim Şahin hakkında suç duyurusunda bulundu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber